Odigrajte kratki kviz i na mail dobivate vašu ponudu!
Zatražite svoju ponudu!

MENU

Kako odlučiti trebate li platiti održavanje web stranice?

Vrijeme čitanja: 5 minuta
trebam li placati odrzavanje stranice
Stribor Marinčić
Stribor Marinčić
Moje ime je Stribor i izrađujem moderne i funkcionalne web stranice za manja poduzeća.
PODIJELITE
Dakle, imate web stranicu. svaka čast! To je sjajan način da dođete do novih kupaca i proširite glas o svom poslovanju. Ali kako vaša web stranica raste i mijenja se, postaje važno ažurirati je i održavati. Trebate li platiti održavanje web stranice ili to možete učiniti sami?

Sadržaj

Puno je faktora koje treba uzeti u obzir pri donošenju ove odluke, ali najvažniji je koliko si realno možete priuštiti platiti. Kao i kod većine stvari, postoji širok raspon cijena za usluge održavanja web stranica i trebali biste biti sigurni da ste dobili ponude od nekoliko različitih tvrtki prije donošenja odluke.

U ovom ćemo postu pokriti osnove održavanja web stranice i pomoći vam da odlučite je li plaćanje za to pravi izbor za vas. Također ćemo vam dati nekoliko savjeta o tome kako to učiniti sami ako ste u ograničenom budžetu.

Što je održavanje web stranice?

Kada tražite web stranicu, jedan od najvažnijih čimbenika koji treba uzeti u obzir je cijena tekućeg održavanja web stranice. Uostalom, ne želite se brinuti o ažuriranju svoje stranice svaki put kada se pojavi novi dodatak ili se otkrije sigurnosna ranjivost.

Održavanje web stranice uključuje zadatke poput:

  • Ažuriranje softvera i dodataka
  • Zaštita vaše stranice od zlonamjernog softvera i hakera
  • Optimiziranje vaše stranice za tražilice
  • Dodavanje ili ažuriranje sadržaja
  • Rješavanje problema korisničke podrške

Trošak održavanja web stranice može varirati ovisno o veličini i složenosti vaše stranice, kao i o razini usluge koju trebate. Općenito, možete očekivati ​​da ćete plaćati između 250 i 1500 HRK mjesečno za održavanje.

Zašto je održavanje web stranice važno?

Održavanje vaše web stranice važno je iz nekoliko razloga:

Prvo, osigurava da vaša web stranica radi glatko i da izgleda dobro. Ovo je ključno za povjerenje kupaca – nitko ne želi posjetiti web stranicu koja je neuredna ili izgleda kao da je napuštena.

Drugo, održavanje web stranice pomaže u održavanju sigurnosti vaše web stranice. Hakeri uvijek traže ranjivosti, a ako nemate odgovarajuće sigurnosne mjere, lako vam mogu ukrasti podatke ili sabotirati vašu stranicu.

Treće, održavana web stranica učitava se brže i lakša je za korištenje. To znači bolje iskustvo za vaše posjetitelje i manje frustracija s njihove strane. Osim toga, Google voli web stranice koje se brzo učitavaju i dat će im viši rang u rezultatima pretraživanja.

Dakle, kao što vidite, postoji mnogo dobrih razloga za održavanje vaše web stranice. Ključno je pronaći pravu ravnotežu između onoga što možete učiniti sami i onoga što trebate prepustiti profesionalcima.

Koliko često trebate plaćati održavanje web stranice?

Dakle, koliko često trebate plaćati održavanje web stranice? Odgovor na to pitanje ovisi o nekoliko čimbenika, poput starosti vaše web stranice i količine prometa koju dobiva.

Općenito govoreći, trebali biste očekivati ​​da ćete platiti održavanje web stranice barem jednom godišnje. Ali ako je vaša web stranica nova, možda ćete morati češće plaćati kako biste bili sigurni da sve radi glatko.

A ako vaša web stranica ima puno prometa, možda ćete morati češće plaćati kako biste išli ukorak s potražnjom.

Koliko biste trebali platiti za održavanje web stranice?

Imajte na umu da je ovo tekući trošak – trebali biste očekivati ​​da ćete plaćati održavanje na mjesečnoj bazi, godinu za godinom. Dobra vijest je da je to relativno mali trošak kada ga usporedite s troškom izgradnje i održavanja web stranice od nule.

Možete li sami održavati web stranicu?

Možete li sami održavati web stranicu? Odgovor je da, možete, ali nije uvijek lako.

Mnogo je pokretnih dijelova kada je riječ o održavanju web stranice, od ažuriranja vašeg sadržaja do osiguravanja da vaša sigurnost bude na razini. Ako niste upoznati sa svim detaljima, može biti teško.

To je razlog zašto mnogi ljudi odlučuju povjeriti vanjskim suradnicima održavanje svojih web stranica. To je isplativ način da osigurate da vaša web stranica uvijek radi glatko i ažurirana najnovijim sigurnosnim mjerama.

Za i protiv plaćanja održavanja web stranice

Važno je odvagnuti prednosti i mane plaćanja održavanja web stranice. S jedne strane, može biti korisno da netko drugi održava vašu web stranicu i ažurira je. Na taj se način možete usredotočiti na svoj posao i znati da je vaša web stranica u dobrim rukama.

Ali s druge strane, može biti skupo platiti održavanje web stranice i možda vam neće trebati sve značajke koje dolaze s tim. Ako vam je ugodno samostalno održavati svoju web stranicu, tada možete uštedjeti nešto novca radeći to sami.

Zaključak je da na vama je da odlučite je li plaćanje održavanja web stranice pravi izbor za vas. Pažljivo odvagnite prednosti i nedostatke, a zatim donesite odluku koja je najbolja za vaše poslovanje.

Zaključak

Dakle, razmišljate o plaćanju održavanja web stranice? To je odlično! Ali prije nego što izvadite svoju kreditnu karticu i preuzmete obvezu, morate razmotriti nekoliko stvari.

Koliko često je potrebno održavanje vaše web stranice? Kakvo je održavanje potrebno? Koliko to košta? Možete li to učiniti sami?

Sve su to važna pitanja na koja je potrebno odgovoriti prije nego što odlučite je li održavanje web stranice pravo za vas. Dobra vijest je da većinu vremena jest. Održavanje je važan dio kako bi vaša web stranica radilo bez problema i izgledala bolje.

Pa što čekaš? Obratite se pružatelju usluga održavanja web stranica već danas i počnite održavati svoju web stranicu u vrhunskoj formi!

jos niste odlucili striboss
Razmišljate o web stranici?

Vaša web stranica je vaše digitalno lice, ostavite bolji dojam, povećajte posjete i prodaju. Javite se i naći ćemo najbolje riješenje za vaš projekt.

ZATVORI